מכירת כלים משומשים,זכוכית,פורצלן,דורלקס,חרסינה ועוד לשאינו שומר מצוות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/11/20 17:41 יד בכסלו התשפא

שאלה

אני מעוניינת למכור כלים שונים משומשים , אני לא יודעת מי יקנה אותם אולי יהודי או גוי, שומר מצוות או שאינו שומר מצוות, האם זה מותר אם אני אומרת מראש האם הכלים הם חלביים או בשריים?

הכלים שיש לי הם מפורצלן, זכוכית, דורלקס ועוד כל מיני כלים שאני לא יודעת ממה הם עשויים, כי אני לא מאוד מבינה בזה, אולי זה חרסינה, סוג של פורצלן זול או קרמיקה, נראים כמו כלי הגשה שנותנים במלון (צלחות במלון וכו') בצבע לבן, עבה וכבד.וקצת עם ברק עליהם משתקף מהאור.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אם את אומרת לו שזה "חלבי" או "בשרי" אין בעיה למכור לחילוני.

ב. הצלחות שאת מתארת, הם חרס מצופה פרצולן, ויש לטבול אותם לפני השמוש שלך או של אחרים.

בברכת התורה והארץ

יהדוה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ