מכירת חמץ + חמץ שעבר עליו הפסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/03/20 15:23 כב באדר התשפ

שאלה

שלום,

נשארה לנו בבית צנצנת של קוקוס שיש ספק האם נתערבבו בה פירורים זעירים של חמץ.

הבנתי שאפשר להכליל אותה במכירת החמץ יחד עם שאר החמץ שנמכר, ליתר ביטחון. העניין הוא שהיא נמצאת בבית מעל שנה, ובשנה שעברה ההורים שלי מכרו את כל החמץ ש*אולי* נשאר בכל מקום בבית, מבלי לרכז אותו במקום אחד או להתכוון למוצרים ספציפיים, ומבלי להביא אותה בחשבון (האם מכירה באופן הזה היא כהלכה?). אני אישית הייתי מודעת לעניין עם הצנצנת אך לצערי בסופו של דבר לא טיפלתי בכך.. האם יש כאן חשש לחמץ שעבר עליו הפסח? האם אפשר להשאיר אותה ולמכור אותה השנה יחד עם שאר החמץ?

תודה מראש ופסח כשר, בריא ושמח

תשובה

שלום וברכה

אין כאן בעיה של חמץ שעבר עליו הפסח, בשל העובדה שיש כאן גם ספק עובדתי, גם תערובת, גם בכלל דין דרבנן, וגם אפשרות שהמכירה הועילה.

כל טוב

למכירת החמץ