מכירת חמץ לחילוני

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/03/21 15:52 כו באדר התשפא

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אחיי חילוניים.

אמי שואלת האם יש טעם למכור את החמץ שלהם עבורם (איננו יודעות כיצד הם נוהגים עם חמץ בפסח).

תודה וברכה

שרון אמונה

תשובה

שלום לך,

ראשית נדגיש שאין שום מצווה למכור חמץ.

זה פתרון לסוחרים גדולים שרוצים לקבל את ערכו של החמץ ולא לשרוף אותו.

מכירת חמץ צריכה להיות אך ורק על ידי בעלי החמץ.

אם הם, חלילה, אוכלים או שומרים חמץ בכוונה - אין לכם רשות למכור חפצים של מישהו אחר.

אם הם בודקים ומסלקים את עיקר החמץ ורק אינם מוכרים, ואתם משערים שהם משאירים בלי כוונה חמץ גמור בבית - אתם יכולים למכור עבורם.

למעשה - עליכם לשער כיצד יגיבו, האם יודו לכם או יכעסו או יזלזלו

חג שמח דוד לוי