מכירת בקבוק יין לא כשר שנרכש בטעות

חדשות כיפה רבני כושרות 08/11/19 14:13 י בחשון התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב,

רכשתי דרך האינטרנט בקבוק יין בלו נאן שמסתבר שאינו כשר (רק לאחר שהגיע הבקבוק ולא ראיתי כשרות ערכתי בדיקה והסתבר כי ישנם 2 יבואנים בארץ לבקבוק זה אשר אחד כשר והשני לא).

השאלה האם אני יכול לפרסם את הבקבוק למכירה באינטרנט בכדי למזער את ההפסד הכספי או שאסור כי אני מכשיל יהודי אחר (על אף שממילא יצוין כי הבקבוק לא כשר ואותו אדם בכל מקרה אינו מקפיד על כך)?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

כדי שלא להכשיל ולסייע לדבר עבירה - יש למכור למי שאינו יהודי.

(ולסמוך בזה על המתירים להנות מסתם יינם בימינו).

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן