מכונת קפה כשרה לפסח?

חדשות כיפה רבני כושרות 28/11/19 10:26 ל בחשון התשפ

שאלה

האם צריך ואפשר לנקות מכונת קפה לפסח? ואם כן האם חומרי הניקוי שהחברה מספקת זה מספיק כדי לנקות אותה?

תשובה

שלום וברכה

כדי להכשיר מכונת קפה לפסח יש למלא במיכל המים ובמיכל החלב או המקציף מעט סבון כלים (או חומר פוגם אחר), להפעיל את המכונה ולהוציא כוס אחת של מים חמים. (במכונות שאין אפשרות להוציא מים ללא קפסולה - אפשר לרוקן קפסולה ולהניחה, או לחלופין להניח קפסולה כשרה לפסח).

מכונות קפה המחוברות לצינור המים הכללי - יש להמתין 24 שעות, ורק לאחר מכן להוציא כוס מים חמים אחת