מים אחרונים בשירותים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 05/12/19 10:31 ז בכסלו התשפ

שאלה

שלום,

לפני קריאת ברכת המזון אני נוטל מים אחרונים.

רציתי לדעת:

1.האם ניתן ליטול מים אחרונים בשירותים ולהגיד "מים אחרונים" בשירותים או רק ליטול מים אחרונים בשירותים ולהגיד "מים אחרונים" מחוץ לשירותים?

2.האם יש להעביר את האצבעות על השפתיים אחרי נטילת "מים אחרונים"?

תודה.

תשובה

שלום וברכה,

1. רק אם אין לך מקום אחר ליטול מים האחרונים, אפשר בשירותים, בכל אופן עדיף במקום אחר.

כמו כן אפשר ליטול למים אחרונים, במשקים שעל השולחן.

לגבי אמירת "מים אחרונים חובה", אין לומר בשירותים אלא מחוץ לשירותים, משום שאמירה זו נחשבת כאמירת "דבר הלכה" על השולחן.

2. לא חובה, יש נוהגים לעשות כן, על מנת לנקות גם הפה משאריות אוכל וכדו' לפני הברכה, מפני כבוד הברכה.

ברכה והצלחה