מידת העצלות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/03/19 17:44 יז באדר ב'

שאלה

היי..

האם מידת העצלות מכוונת אך ורק לתורה למצוות או שגם לעניינים אחרים ?

איך ניתן להתגבר עליה ?

שבוע טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כמו כל שינוי במדות הדבר דורש למוד מעמיק ואורך זמן, על כן כדאי תחילה לעיין במסילת ישרים פ"ו-פ"י, שעוסק במדת הזריזות שהיא הפכית לעצלנות. ומשום בארה בעוד ספרים שעוסקים בשאלה זו. ורק לאחר לימוד אפשר להשתנות.

לשאלתך עצלנות היא תכונה שיכולה להתבטא בהרבה תחומים, ברור שנושא תורה ומצוות הוא אחד הדברים העיקריים שיכולה מדה זו להתגלות, אבל היא יכולה להתגלות בעוד הרבה תחומים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן