מטבעות בשבת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 09/04/18 22:12 כד בניסן התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב, ידוע שלא ניתן לגעת במטבעות בשבת כדי שלא יבוא אדם לידי מסחר בשבת חלילה. השאלה שלי האם ניתן לשחק במטבעות שאין בהם שימוש כיום כמו לירות או מטבעות של דולרים שיצאו משימוש בחו''ל קל וחומר שאין להם שימוש בארץ. אז האם מותר לשחק איתם במשחק כמו שיש גבאים שמשתמשים בכסף של מונופול לדוגמא כדי לזכור את התרומות של בית הכנסת.

אשמח לתשובה, תודה רבה.

חג שמח ושבת שלום!

תשובה

שלום וברכה,

אם אתה מייעד את המטבעות הללו לשימוש למשחק, שמותר בשבת, וגם אתה משחק איתם, ביום חול.

אין בעיה להשתמש בהם, כמשחק בשבת.

ברכה והצלחה