מחשבות רעות מאוד

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 30/01/20 12:12 ד בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אתחיל בכך שאני כותבת את השאלה הזאת עם חשש רב מהתשובה שלך.

יש לי OCD וזה אומר שאני חושבת מחשבות נוראיות בלי שאני באמת רוצה בכך ועל מנת להרגיע אותי ולהאמין כי גירשתי כל השפעה של המחשבה אני חוזרת על המעשים שלי.

אם לדוגמא ירדתי במעלית וחשבתי מחשבה רעה אני אעלה בחזרה לקומה, ארד שוב אסתכל לאותו מקום שהסתכלתי עליו ואחשוב מחשבות טובות. מיותר לציין שזה גורם לי לסבל רב ומפריע לי מאוד מאוד בלחיות חיים נורמטיביים.

אני מסתירה את ההפרעה הזאת מכל מי שמכיר אותי כבר שנים רבות והצלחתי פעמים רבות להתמודד איתה ופשוט להתעלם מהמחשבות.

אני מאוד מאוד מתביישת לכתוב את המשפט הבא ומקווה שלא תחשוב עליי כעל חולת נפש או חלילה כופרת שמגיע לה גיהנום מתמשך.

המחשבות שלי הן מחשבות מיניות על א.ד.ו.נ.י והן מוציאות אותי מדעתי. אני בחיים לא רציתי אותן והן גורמות לי למצוקה כי אני מפחדת שאלוקים שונא אותי וחושב שאני כופרת.

המחשבות נורא גרפיות ומבזות את השם מאוד.

אני לא רוצה אותן בכלל אבל אני לא מצליחה לעצור את זה. אפילו כשאני קמה בבוקר ישר הן מתחילות.

אני מאמינה בכל ליבי בכך שאני חייבת לחזור על המעשים שלי אם אני חושבת את המחשבות האלה כי ככה אלוקים מאמין שאני מצטערת על כך ואם אני מתעלמת אני מתעלמת חלילה מהרצון שלו שאני ארגיש חרטה וזה גורם לי לחרדות קשות מאוד.

אני שוב ממש מצטערת על השאלה הזאת אבל אני לא מסוגלת יותר לחיות חיים רגילים ככה ואני רק בוכה מלחשוב על כך שאלוקים שונא אותי.

החזרה על הפעולות הורסת לי את החיים.

אני חייבת אפילו להיות לבושה באותו אופן כדי לחזור על הפעולה ולחשוב מחשבה טובה כדי לתקן את החטא הנורא שעשיתי.

אני מאמינה אבל שאם רק אתעלם באמת מהמחשבות האלו הן ייעלמו מעצמן.

בבקשה תעזור לי.

ושוב אני כל כך מצטערת..

תשובה

שלום וברכה,

כאב לי מאוד לקרוא מה שכתבת. אני מציין שהשאלות הינן אנונימיות כך שאיש, כולל אני, איננו יודע מי השואלת.

לגופו של עניין, ואחר בקשת המחילה מראש- זו איננה שאלה לרב אלא לאישה מתחום בריאות הנפש שצריכה להכיר אותך היטב ולהחליט איך היא מסייעת לך. אין תחליף לעזרה מקצועית.

מה שכרב אני יכול לומר- אין שום חטא במה שאת מתארת. אין לך במה להתבייש או להרגיש אשמה. יותר מזה- הרגשת האשמה והבושה רק מעצימה את הבעייה. ה' אוהב אותנו, כי הוא ברא אותנו. ה' יודע היטב שאין הדברים האלו בשליטתך, ומי שחוטא באונס לא נחשב חוטא כלל.

להתיעץ אך ורק עם איש מקצוע בבריאות הנפש, ואם הוא יאמר לך להתעלם ממחשבות אלו כי אין בהן שום חטא- להקשיב לו.

שוב, כואב לי מצבך, ומאחל לך את כל הטוב שבעולם

תזכרי שה' אוהב אותך וממש לא כועס עליך.

רפואה שלימה וברכה והצלחה