סגור

מחמצת מנכרי - כשרות

לאחרונה מתרבה השימוש במחמצת להכנת לחם כתחליף לשמרים תעשייתיים.

כדי לקצר את הדרך למחמצת ניתן כיום להזמין מחו"ל זני מחמצת ותיקים (עשרות או מאות שנים של גיל מאז עורבב קמח ומים והותסס לראשונה) ומשובחים במצב אבקה - בצק דליל מיובש ומפורר, אותם ניתן להחזיר למצב פעיל ע"י ערבוב בקמח ומים (ולפעמים סוכר).

הגיעה אלי מחמצת שכזו ואף וידאתי שהיא איננה מבעלות יהודית, כך שנחסך ממני לוודא שאין בה משום "חמץ שעבר עליו הפסח", ושאלתי היא, האם לכאורה מותר להשתמש באבקה זו להכנת מחמצת טרייה ולאפות עימה לחם, והאם יש עקרונות וכללים נוספים שיש לברר.

תוכן התשובה:

שלום וברכה

קשה להשיב באופן כללי, צריך להכיר את המוצר הספציפי שעליו מבקשים לשאול.

התשובה התקבלה מרבני כושרות, שאלות בנושאי כשרות
כא באייר התשפא
,
03 במאי, 2021
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

עמיחי שיקלי צילום:  Olivier Fitousi/Flash90

שיקלי: "אני מאוד מקווה לא לשבת עם עוצמה יהודית בקואליציה"

קרא עוד