מזמור תהילים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/10/19 14:34 כד בתשרי התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום, בתחילת חודש אלול קראתי שיש סגולה לקרוא את מזמור כז בתהילים עד לשמיני עצרת , עכשיו כששמיני עצרת עבר האם אני צריכה לעשות התרת נדרים כדי להפסיק לומר את אותו מזמור? כי אמרו לי בעבר שברגע שעושים משהו מעל 3 פעמים ברציפות זה נחשב נדר אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה

שלום.

אנחנו גם אומרים את המזמור הזה בתקופה הזו, אבל אני מבין שאת עשית את זה בתור התנדבות.

אם כשהתחלת התכוונת לומר אותו עד שמיני עצרת, אין צורך בהתרת נדרים, כי עשית את מה שהתכוונת.

רק אם התחלת לומר באופן קבוע, בלי להתכוון לזמן מסוים ובלי לדעת שהמנהג הוא עד שמיני עצרת, צריך התרת נדרים, אבל נראה לי שזה לא המצב.

כל טוב.