מורה נהיגה גבר לאשה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/11/19 21:30 כח בחשון התשפ

שאלה

לרב שלום וברכה, אני בחורה דתיה ב"ה ובמשך תקופה ממושכת חפשתי מורות נהיגה (עקב החשיבות הרבה של דווקא מורה אשה ולא מורה גבר)שמתאימות בהתאם להתנאים הכספים והפיזים שאני זקוקה אך לא מצאתי באזור שלי,אבל מצאתי מורה נהיגה (גבר) זקן שמתאים לכל התנאים שאני זקוקה (וביררתי עם מספר בנות דתיות שלמדו אצלו ונאמר לי שהוא מכבד בכל הקשור לנגיעה וכו..) ב"ה התחלתי היום ללמוד אצלו ותכף הסברתי לו על העניין של הנגיעה וכו.. והוא נענה בחיוב ובהבנה -למרות שאמר שבשיעורים הראשונים יאלץ להוזיז לי את היד וכו..(מתוך סכנת חיים במהלך הלימוד) וכפע שאמר במשך השיעור הוא הרבה לנווט אותי או להוזיז לי את היד מההגה אבל הבעיה העקרית חוץ מהנגיעה זה שהוא לא מבין גבולות של "דתיים וכו.." ויכול לזרוק יציאות של קריבה (שבעיני לא רציות ואף מטרידות) אבל מצידו הוא כמו סבא זקן שאומר מחמאות כסבא אל "נכדתו"(לא בטוח כי "אין אפוטרופס לאריות").ציינתי לו שזה לא נעים לי והוא מייד קיבל והבטיח לכבד. וכעת בסיום השיעור הריאשון כשאני מרוצה לחלוטין מכל המסגרת אך מעט חוששת מכל הנ"ל, אשמח לכיוון וייעוץ בהול בעניין, אם להמשיך מכאן לעוד שיעורים או לעצור?,את כמה גרוע הנגיעה ? או שזה מתוך העוסק במלאכתו ואין חשיבות רבה,וכמו כן האם בכלל אפשרי לקבוע גבולות? או שבכל מקרה זה ייחוד ,מצטערת על שארכתי אך לא מצאתי בצורה מקוצרת יותר לבטאות את זה. בתודה מראש ובערכה רבה ,מגי

תשובה

שלום

אם אין מורה אישה בסביבתך, אזי חפשי מורה גבר ירא שמים, דתי, שיודע ומקפיד היטב על גבולות ההלכה לכתחילה. יש כאלו רבים.

כל טוב