מוצרי חלב בסיס ללא כשרות לפסח בחו״ל

חדשות כיפה רבני כושרות 03/03/21 18:42 יט באדר התשפא

שאלה

שלום הרב,

אחותי ומשפחתה , תאלץ כנראה להשאר בפסח הקרוב בגרמניה ( דזדרן) בשל אי מתן אישור לחזור לארץ בתקופה זו.

במקום שהם מגוררים אין חנות עם מוצרים כשרים, ביום יום הם אוכלים מוצרי חלב בסיסים ללא כשרות ( חלב, גבינה לבנה, חמאה, יוגורט) - שנאמר לה שאין בעיה לצרוך אותם ללא כשרות - של חברת alpro.

היא ביקשה ממני לשאול - האם בפסח עדיין היא יכולה לצרוך את המצרכים הנ״ל או שעדיף שלא?

כמו-כן האם יש מוצרים אחרים שהיא יכולה לקנות ולהשתמש לפסח ללא כשרות לפסח. (הם אוכלים קיטניות בפסח)

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אני איני מכיר את המידע שציינת לגבי מוצרי החלב, וכמובן שלשיטת הרבה פוסקים אכילתם אסורה משום חלב וגבינת גויים, בארץ לא מקבלים מוצרים כאלה אפילו לכשרות רגילה.

לענין פסח יש לבדוק עם מומחי הכשרות המקומיים באלו מוצרים ניתן להשתמש, משום שצריך לזה ידע על המפעלים המקומיים, שאיני יכול לתרום מכאן.

בברכה

יצחק דביר