מועד בר מצווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/10/18 20:54 יא בחשון התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום

שאלתי היא נכדי מגיע למצוות ביום יא' בכסלו תשע"ט יום שני בשבוע. ביתי מעוניינת לערוך את הטקס ביום ה' ט' כסליו (שלושה ימים לפני יום הולדתו ה-13) או יום ה' י"ד כסליו (שלושה ימים אחרי מלאת לילד 13 שנים). מהי ההלכה לגבי מועדים אלה והאים ניתן לדחות/להקדים את מועד הנחת התפילין והסעודה.

לתשובתך אודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם השאלה היא לגבי הנחת תפילין, אפשר להקדים את תחילת הנחת תפילין. יש מקדימים אפילו חודש ויש אפילו שנה. כך שלהקדים הנחת תפילין אין בעיה. כמו כן לעשות סעודה להתחלת הנחת תפילין ג"כ אפשר. כמו כן לא יכול לעלות לתורה לפני הגיעו לגיל יג. עיקר הסעודה צריכה להעשות ביום קבלת כל המצוות ולא רק תפילין.

אם רוצים אפשר שיניח תפילין בזמן האמיתי, ולאחר מכן ביום יד כסלו יעלה לתורה ואז יעשו את הסעודה על העליה לתורה.

מזל טוב לסבא, שיזכה לראות נכדים בגדילתם וחופתם

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ