מוסריות - העדרות מהעבודה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/11/20 09:53 ו בכסלו התשפא

שאלה

שלום רב, אשמח להתייעץ:

במקום העבודה שלי, עד כה שלא הרגשתי טוב פיזית הייתי מוציאה אישור מחלה.

כפעמיים בחודש אני נוהגת לנסוע לפסיכולוגית פרטית בשעות הערב. בתקופה האחרונה הפסיכולוגית שינתה את שעות העבודה ועובדת כעת רק בשעות הבוקר. דבר זה גורם לי להפסד שעות רב בעבודה ואני תוהה האם מוסרי להוציא שעות מחלה עבור טיפול פסיכולוגי בימים בהם אני מאחרת.

אציין שכמובן לא ארצה לשתף את הבוסים שלי שאני הולכת לפסיכולוג אך אוכל לציין שאני מאחרת כי לא מרגישה טוב ולהציג אישור מרפאה רגיל.

אודה לעצתך האם לדעתך זה בסדר לעשות זאת ולא מדובר חלילה בגזל שעות.

תודה.

תשובה

שלום

ממה שראיתי, הזכות להעדר בשל ימי מחלה ולקבל עליהם תשלום היא רק כאשר מדובר במחלה או בתופעות שמונעות מהאדם יכולת לתפקד בעבודתו.

לכן לכאורה נראה שבמקרה שלך זה לא עומד בקריטריונים הללו.

בנוסף, אני לא כל כך מבין איך זה יועיל לך להפסד שעות העבודה, שהרי תשלום על ימי מחלה הוא רק מהיום השני. היום הראשון של המחלה הוא על חשבון העובד, וממילא במקרה של טיפול חד פעמי (ואני מבין שטיפול שבועי נחשב כל פעם כחד פעמי, כי זה לא רצף של ימים) את ממילא לא אמורה לקבל על כך תשלום מהמעביד.

אני צודק?

כל טוב