מוסף ביום הכיפורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/09/20 15:31 ו בתשרי התשפא

שאלה

עקב העובדה שתפילות יום הכיפורים נערכות השנה בחוץ, ועקב העובדה שבחוץ התנאים קשים וכל מנין נתקל בכיווני צל, שמש וחום משלו, עלתה השאלה האם ניתן להעביר את תפילת מוסף לאחה"צ, לפני מנחה, לשעה בה (שוב תלוי כ"א בתנאים הסביבתיים) הצל דוקא יכול להיות אופטימלי יותר מאשר בשעות הבוקר המוקדמות שבהן השמש מגיעה בזוית וכיוון אחרים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

זמן תפילת מוסף הוא כל היום - והדבר מותר.

אמנם, נוצרת סוגיה הלכתית, שהלוא אנחנו נכנסים לזמן מנחה, ואם כן לכאורה יש להקדים את מנחה, מדין ״תדיר ושאינו תדיר״, וכך גם נכתב בחלק מהראשונים, אך למעשה הדבר לא נהוג.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן