סגור

מה צריך כשרות לפסח?

שלום כבוד הרב, כל דבר מאכל צריך כשרות לפסח או רק מה שנראה לי הגיוני שיש בו חמץ? למשל: בשר, פיצוחים ,יין, שמן, אורז(למקלים לאכול לאחר ברירה 3 פעמים)צריכים הכשר לפסח? ומה עם תבניות, נייר סופג, וחד"פ? תודה רבה

תוכן התשובה:

שלום וברכה

צריך להכיר היטב את תעשיית המזון בימינו כדי לקבוע מה כשר לפסח ומה לא.

בשר למשל שאינו מעובד אינו חייב בהכשר לפסח.

אך על פיצוחים מדביקים קמח, ולעיתים מדובר בקמח חיטה, ביין מוסיפים מזרזי שמרים שלעיתים מדובר בשמרי חמץ מתעשיית הבירה, בשמן מוסיפים אימולסיפייר שיכול להיות מחמץ, ואורז נארז באותן מכונות שקודם לכן ארזו בהם חיטה וגריסים, והאבקה שמצטברת על המכונות נדבקת בהם.

בנייר סופג ותבניות נייר מוסיפים עמילן שהוא לעיתים מחיטה, ויש אוסרים להשתמש בו בפסח ויש מתירים.

פלסטיק חד פעמי לא צריך הכשר.

לסיכום: קשה לתת כאן כלל, אלא יש לבחון כל מוצר לגופו.

בברכה

יצחק דביר

התשובה התקבלה מרבני כושרות, שאלות בנושאי כשרות
יז בניסן התשפא
,
30 במרץ, 2021
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר