מה לעשות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/05/19 16:58 יא באייר התשעט

שאלה

שלום הרב אני סיימתי ללמוד בישיבה תיכונית אני בא מבית חילוני ולמדתי בתיכון חילוני לפני שנתיים עברתי לישיבה תיכונית ואני השנה מסיים שם אני רוצה ללכת לישיבה קדושה של בעלי תשובה בבני ברק יש ישיבה שאני מאוד אוהב כיוון שהייתי שם. אני קיבלתי פטור מהצבא ההורים שלי לוחצים עליי לעבוד ולחסוך לחתונה אמנם אני חושב שישיבה זה חשוב בתקופה הזאת עד החתונה ומאוד קשה בבית לשמור על קדושה מפאת המחשב והטלווזיה שנמצאים מצד שני אני חושש לגבי כך שאם אכנס לישיבה אז אגיע לחתונה בלי כסף ובלי מקצוע כי להוריי בקושי יש לעזור לי מה הייתה ממליץ לעבוד כמה חודשים ואז להיכנס או לשלב או להיכנס ולא לחשוש לכך והם לדעתך צריך להגיע לחתונה עם כסף? תודה..

תשובה

בסד

שלום וברכה

תחילה יש ללמוד תורה ולאחר מכן לדאוג לפרנסה. אנחנו לא יודעים כיצד הקב"ב זן ומפרנס אבל כל זמן שאפשר צריך ללמוד תורה.

בברכת התורב והאר.

יהודה הלוי עמיחי