מה לעשות בשביל להתנקות ממראות אסורים??

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/09/20 20:41 י בתשרי התשפא

שאלה

אני בחורה דתיה בת 14 וחצי, לא מזמן יצא לי לראות המון סרטונים לא צנועים..

נורא התחרטתי והשמדתי מזה כ ל זכר.. אבל כל הזמן המראות שראיתי עולים ועולים שוב ושוב כל פעם.. איך אני יכולה לכו מזה ולנקות את הנפש שלי מזה??

תשובה

שלם

זה מאוד טבעי שהדברים שאדם נחשף אליהם בצורה חווייתית שבים ועולים לו מהדמיון (בהקיץ או בחלום). עצם הקפיצה של הדברים הללו זו פעולה לא רצונית של הדמיון. תנסי להסיח את דעתך כשזה עולה (פחות מלחמה חזיתית, שבדרך כלל עוד יותר גורמת לעסוק בזה).

ב"ה שזכית להתחרט על הדבר הזה ולפעול באופן מעשי כדי למחוק את הסרטונים הללו, ולשוב בתשובה. זו בדיוק הדרך.

אני מציע שיחד עם החרטה האמיתית על העבר, הקבלה לעתיד לעשות כל מאמץ לא לחזור על זה, והווידוי לפני ה', תתאמצי למלא את ראשך בענייני קדושה, באמירת תהלים, ובלימוד תורה ובע"ה תזכי שעם הזמן זה יהפוך להיות זיכרון עמום מהעבר שפחות ופחות יטריד את דמיונך.

ישנו ספר של הרבנית נעמי שפירא בשם 'תשוב תחייני'. אני חושב שהספר הזה יוכל לסייע לך.

שנה טובה