מה זה בקשה פרטית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/18 22:05 ט בחשון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב, שמעתי שיש כזה דבר משהו שנקרא בקשה פרטית בשומע תפילה בתפילת שמונה עשרה, השאלה שלי האם בקשה פרטית זה בקשה שאומרים בפה בלחש או בקשה שחושבים עליה בראש? כי עולה לי מחשבות רעות מדי פעם בתפילת עמידה וגם בברכת שומע תפילה בזמן שאני מנסה שלא לחשוב עליהם, ואם אומרים בקשה פרטית בלחש אז אם התבלבלתי במילים ואמרתי משהו שלא רציתי לומר מה עושים במקרה כזה? תודה מראש על התשובה שאתה הולך להשיב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל בקשה הקב"ה שומע ויכול אדם לשאול כל צרכיו בכל תחום שהוא בברכת שומע תפילה. יכולים לאמרה בפה ממש כמו כל התפילה הנאמרת בפה. כמו כן יכולה להיות בקשה פרטית ויכולה להיות צבורית, גם אם אדם חטא יכול להזכיר שחטא בשומע תפילה. אין בכך הפסק כיוון שהברכה נתקנה בצורה שאפשר להוסיף בה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ