מה אפשר לעשות כדי שהמשאלה שלי תתגשם? ניסיתי כבר המון.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/03/21 14:12 כ באדר התשפא

שאלה

היי, יש לי משאלה אחת שאני כבר כמה שנים מנסה להשיג אותה בכל יום, הבקשה הזו יכולה להציל את חיי ובלעדיה אין טעם לדעתי לחיי, אני מאוד מודה על כל מה שיש לי בחיים אבל מאוד ארצה עוד משהו אחד, אני חושבת שאני כן בן אדם טוב, מאוד רגישה, תמיד עוזרת, תמיד תורמת, גם לפני כמה ימים ראיתי קשיש מחפש אוכל בפח אשפה ונתתי לו 220 שקל, נתתי 500 שקל לידיד שאמא שלו סילקה אותו מהבית למרות שאני בכלל לא עשירה ועוד, תמיד התמודדתי בגבורה עם אנשים שעשו עלי חרם וקיללו אותי ולא החזרתי. ניסיתי כבר לעשות המון דברים כדי שהמשאלה תתגשם, עשיתי סגולה של הדלקת 18 נרות ושמתי ליד פתק עם המשאלה, קראתי המון פעמים את התפילה שמצאתי באינטרנט לבקשת משאלה, דיברתי בלב עם בורא עולם שיגשים את משאלתי ועוד והכל ללא הועיל, אני פונה אלייך כמוצא אחרון, כי לא עולה כסף לשאול ומה כבר יש לי להפסיד, כבר כמעט השלמתי עם העובדה שזה לא מגיע לי מה שאני מבקשת, שכנראה אנשים אחרים שמקבלים את מה שאני מבקשת להם זה מגיע ולי לא, יש לך אולי משהו להציע כדי שהמשאלה שלי תתגשם? זה יכול להציל את חיי, בלי זה אין לי טעם לחיות בכלל ואני שרועה בדיכאון.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין אדם יודע מה טוב לו או רע לו. פעמים רבות דברים שאנחנו חושבים שהם טובים מתגלים כרעים, ויש פעמים הפוך. לכן אנחנו אומרים "הקב"ה ימלא משאלות לבנו לטובה". רק הקב"ה יודע אם הדבר טוב באמת או לא. על כן אין כל אפשרות להכריח שמשאלה מסוימת תתקיים או לא, אפשר רק להתפלל לקב"ה שאם המשאלה טובה לנו שהקב"ה יעזור לנו, אבל אין אפשרות של כפיה ולהכריח את הקב"ה בלתי אפשרי. על כן הסתכלי שכל מה שהקב"ה עושה לך הוא לטובה, ואת לא יכולה לכפות את הקב"ה שיעשה כך או כך, אלא ללכת בדרך שהקב"ה נותן לך, וכנראה שזה הטוב ביותר בשבילך, יתכן שלאחרים יש חשבונות אחרים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ