מהי מצווה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/01/21 07:40 יג בשבט התשפא

שאלה

שלום

במסילת הישרים כתוב שצריך להספיק בעולם הזה לעשות כמה שיותר מצוות, כדי לקבל שכר בעולם האמת.

מה נחשב מצווה? (חוץ מלימוד תורה)

והאם עבודה או רופא שמטפל בחולים לפרנסתו זה מצווה?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה החשובה.

המילה "מצווה", כמו מילים רבות, היא בעלת נדבכים רבים.

לעתים מדובר ב"מצווה" במובן הפורמאלי - מה שנמנה במניין תרי"ג המצוות, מה שמברכים עליו "אשר קדשנו במצוותיו" וכדו'.

לעתים מדובר ב"מצווה" במובן של חובת הציות והעשיה.

ולעתים מדובר ברוחב המלא של המעשים הטובים, שנעשים לשם שמיים (גם אם מתפרנסים מהם).

מדברי המסילת ישרים עולה שבהקשר הזה מדובר אכן ברובד הרחב ביותר, לאמור: אדם העושה דברים טובים מכוח הרצון להיטיב בעולם, ושזה ייעודו של האדם בעולם.

ועל כן, בוודאי שרופא שפועל בדרך זו - ומגמת להיטיב לחולים, להאיר להם פנים, להביא מזור למצוקה וכדו' - מקיים מצווה גדולה, גם אם זו פרנסתו.

כל טוב