ש"ץ מהיר מדי: איך לנהוג כשלא מספיקים לעמוד בקצב שלו בתפילה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/12/19 00:34 ה בכסלו התשפ

שאלה

שלום.

כשיש חזן או חזנית שמובילים את התפילה מהר מדי, ואני לא מספיקה להגיד את הדברים בשקט בקצב שלי - מה אני אמורה לעשות?

תודה.

תשובה

שלום לך.

איזה כיף לקבל שאלה שמעידה על השקעה ואכפתיות בתפילה.

התשובה תלויה בשאלה היכן את מתפללת, או יותר נכון, עם מי את מתפללת.

כשאת נמצאת במנין, אז עדיף לדלג על קטעים כדי להתחיל ביחד עם המנין תפילת עמידה. הכי פשוט זה לדלג על פסוקי דזמרה, ולהתחיל ברכות קריאת שמע (בשחרית, כמובן) כך שתוכלי להתחיל עמידה עם הציבור.

כשאת מתפללת בכיתה - בלי מנין, אז הדרך הפשוטה היא שתתפללי לאט בקצב שלך ולא על פי החזנית בכלל. אמנם, זה אומר שאת תסיימי אחרי כולן. וכאן צריך לשוחח עם המחנכת - לסכם איתה איך נכון לעשות כך שמצד אחד תוכלי להמשיך ולהתפלל בכוונה, ומצד שני זה לא יפריע לכל סדרי בית הספר.

בהצלחה רבה.

טוביה