גט

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 06/07/22 18:53 ז בתמוז התשפב

שאלה

זוג שהתחתן בארה"ב נישואים אזרחים שניהם יהודים, הגבר נתן לכלה טבעת ואמר בנוכחות שני עדים יהודים כשרים הרי את מקודשת לי... . כיום אחרי 15 שנה הזוג התגרש אזרחי בארה"ב האישה חפצה להנשא ליהודי ולהביא איתו ילדים לעולם. האם צריך גט? האם יש סכנת ממזרות? שואלת עבור אם האישה שהיא מאוד מודאגת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

כן. אם התנאים שנדרשים לקידושין כשרים התקיימו. כטבעת של החתן שנתנת לכלה, עדים כשרים, ואמירת החתן. אזי הזוג הלכתית נשוי וצריך גט

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן