יש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/07/22 21:40 ד בתמוז התשפב

שאלה

יש איזו בעיה נגיד והאל התנכי ברא את כל העולם למה יש כל כך הרבה דתות שמאמינות באל אחר לדוגמא היו ויקינגים הם בכלל האמינו באלי גרמניה כמו אודין ותור למה הם לא האמינו באלי התנכי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

השאלה הזאת נכונה עבור דתות אוניברסליות - כאלה שטוענות שכל בני האדם צריכים להצטרף אליהן.

למשל את המוסלמים צריך לשאול מדוע הקראן כתוב רק בערבית ולא בכל השפות. הם טוענים שהאסלאם זו הדת היחידה לכל בני האדם, אם כך אלוקים צריך היה לתת לכל בני האדם את הקראן כל אחד בשפה שלו..

התורה מלכתחילה נועדה רק לעם ישראל, לכן היא כתובה בעברית ונתנה לנו, רק לנו בהר סיני.

אין לנו דרישה שכל אדם בעולם יקיים את התורה והמצוות, גוי נדרש רק לנהוג באנושיות (7 מצוות בני נח).