מאמר על הר המור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/01/20 11:00 כה בטבת התשפ

שאלה

שלום לרב שרלו

קראתי מאמר מעניין מאוד על הסיבה שהר המור התחילו לדבר בשפה של השוק ולצאת לפוליטיקה https://www.the7eye.org.il/342786.

רציתי לדעת מה אתה חושב על המאמר הזה,והאם באמת זה צורך באלוקים חזק שעושה את כל הדרך הזאת.

תודה

נעמה

תשובה

שלום וברכה

אני נמנע מלעשות ניתוחים פסיכולוגיים לתנועות רוחניות. נראה לי שזה מעשה שהוא גם לא הגון, וגם כנראה לא נכון, כי מדובר בתיאוריות ולא במשהו שיש כלי שיכול לבסס את הנכונות שלהן.

הטוב ביותר לשאול את אנשי "הר המור" למה הם שינו לגמרי את הדרך שלהם, ואת האמונה שלהם כי יש לפעול לטווח ארוך ולחולל את השינוי דרך העולם הרוחני, ופנו לדרך פוליטית מעשית, בסגנון ובשפה שהם החליטו ללכת בהם. הם אלה שיכולים להסביר את מעשיהם טוב מכולם, ואני מניח כי יש להם טיעונים שמצדיקים לדעתם את הדרך שהם הולכים בה.

כדאי אפוא ללכת לאור הדרכתם של חז"ל: "...אף אתה עשה אזניך כאפרכסת, וקנה לך לב מבין לשמוע את דברי מטמאים ואת דברי מטהרים, את דברי אוסרין ואת דברי מתירין, את דברי פוסלין ואת דברי מכשירין". תקשיבי אפוא לדברים שהם אומרים (בשנה האחרונה פורסמו הרבה דברים, והם כבר לא מוסתרים מעיני הציבור), ותקשיבי לתנועות רוחניות אחרות שהולכות בדרך אחרת, ואז תדעי את אשר תעשי.

כל טוב