לשון הרע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/12/20 17:13 יג בטבת התשפא

שאלה

שלום רב,

קראתי בעיקרי הדינים על החפץ חיים שכאשר אדם למשל דורש בבית מדרש אסור לומר שאין מה לשמוע ממנו משום לשון הרע. האם מדובר במקרה שאני לא מכיר את הדרשה שהוא דורש שעליה אסור לי להגיד זאת או שמדובר גם בדרשה שאני מכיר את המדובר בה ובכל זאת אסור לי לומר? באילו מצבים לדוג' כן תהיה לי האפשרות להגיד שאין לי מה לשמוע או שאים כאלו?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

רק אם אתה מבין ויודע וגם אומר לתועלת, אבל אם אינך מבין את הדברים לעומקם וכל הכוונה לסיפור דברים (לא לתועלת) יש בכך לשון הרע.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ