לשון הרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/05/20 14:42 א בסיון התשפ

שאלה

יש מישהו בעבר שיצאתי איתו, ובזמן שהייתי איתו הייתי חושדת לפעמים שהוא הומו או בי או עבר התנסות עם גברים.

לא יודעת אם החשדות הן סתם או באמת מוצדקות, אבל יצא ששאלתי אותו כי מן הסתם לא הייתי רוצה לצאת ולהתחתן עם מישהו שלא יימשך אלי ולהרגיש כאילו הוא רימה אותי.

אחרי תקופת זמן מה הוא נפרד ממני בדרך שמאוד פגעה בי ולא ממש מצליחה להתגבר על זה.

תוהה אם נפגע ממני בגלל ששאלתי אותו את זה.

ולעניין השאלה- אם אשתף בזה חברה טובה שדי מכירה אותו, האם זה ייחשב לשון הרע אם אגיד לה על החשדות שלי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בהחלט אפשרי שהוא נפגע בגלל ששאלת אותו - לשמוע שאלה כזאת, מבחורה שנפגשים אתה, זה מאוד פוגע. לכן יכול להיות שהוא נפרד ממך בצורה פוגעת מתוך כעס גדול על הדברים הללו.

'החיים והמוות ביד הלשון' - יש הרבה מאוד כוח בלשון שלנו. צריך להשתמש בה בזהירות. לפני ששאלת אותו היית צריכה להעמיד את עצמך במקומו, לשאול את עצמך כיצד הוא מרגיש כששואלים אותו על כך? מה הוא מבין שאת חושבת עליו כשאת שואלת זאת?

את רוצה לשתף חברה - מה הטעם לשתף חברה?

אם עדיין היית אתו בקשר - היה יותר נכון לשתף חברה מאשר לשאול אותו באופן ישיר, אבל עכשיו אחרי ששאלת ואחרי שנפרדתם - אינני מוצא שום הצדקה לשתף בכך חברה שלך.

את אומרת שהוא נפרד ממך בדרך שמאוד פגעה בך. בפגיעות הזאת את יכולה לשתף חברה, כדי שתועדד ותחזק את רוחך - זו סיבה מוצדקת לשתף חברה בקושי רגשי שיש לך.