לשון הרע על מישהו שלא מכירים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/06/20 07:15 ז בתמוז התשפ

שאלה

בס"ד

שלום,

לפני כמה ימים אמרתי לשון הרע ממש לא יפה על מישהו ואני ממש ממש מצטערת על כך.

בלי נדר אני לא אעשה את זה יותר! הבנתי שזה ממש רע לחפש דברים רעים על מישהו גם אם יש לזה מטרה.

אני אסביר ככה: אמרתי לב' וג' לשון הרע על א'

ב' וג' לא מכירים את א'

השאלה שלא אם אני חייבת לנסות "להוריד" את הלשון הרע מ- ב' וג' (כלומר לנסות להוריד את האשמה ממנו)?

חשבתי על דרך איך "להוריד" את הלשון הרע מ- א', הבעיה שזה יכול אולי מעט להביא את האשמה על מישהו אחר (נגיד ד')

ויהיה לי ממש קשה להתנצל בפני א' כי דבר ראשון זה יהיה ממש מוזר בשבילו ובטח אם הוא ידע שאמרתי עליו לשון הרע אז הוא אולי יפגע

מה כדאי לי לעשות?

תודה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון לתקן.

כאשר מנסים לתקן מציאות מסובכת – חשוב מאוד שלא לסבך אותה עוד יותר.

והתיקון הראשוני הוא מה שהתחלת לעשות – לקבל על עצמך שלא לדבר רעות על בני אדם אחרים.

והצעד השני –

אם יש באפשרותך אכן לתקן את מה שנאמר, ו"להוריד" ממנו את הלשון הרע על ידי שיחה עם אלה ששמעו – מה טוב. זה הדבר הנכון לעשות.

אולם, אם הדבר יעלה מחדש את הנושא ויעסקו בו, ועוד הדבר יעצים את הלשון הרע על "ד" – עדיף לא להיכנס לכך עכשיו.

לתת לדברים לשקוע, ולסמוך גם על השכחה האנושית.

ולצפות ליום בו יהיה אפשר לתקן בלי לגרום נזק.

כל טוב ויישר כוח