לשון הרע על אחים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/07/22 15:27 ד בתמוז התשפב

שאלה

מותר לדבר ולספר על אחים שלי לחברות וכו?(במחינת לשון הרע ורכילות..)

כי קשה ממש לא לשתף כלום על המשפחה..

תשובה

שלום

בואי נעשה תרגיל קטן -

אם אני אספר לך שאח שלך שלח לי שאלה:

"מותר לדבר ולספר על אחות שלי לחברים? (בבחינת לשון הרע ורכילות..)

כי קשה ממש לא לשתף כלום על המשפחה.."

איך היית מרגישה אפילו על עצם השאלה?

ואיך היית מרגישה אם הייתי עונה לו שמותר והוא היה מתחיל לספר עלייך סיפורים מתוך המשפחה לחברים שלו?

אני מניח שהתשובה ברורה.

ואהבת לרעך כמוך. מה ששנוא עליך לא תעשה לחברך.

לשון הרע ורכילות גורמים רעה רבה למספר, למי ששומע ומקבל ולמי שמספרים עליו.

כדאי לך מאוד מאוד להתרחק מזה.

(יש מצבים קיצוניים שהצורך הנפשי לספר מתיר לעשות זאת בצירוף תנאים נוספים, אבל זה לא המקרה שאת מתארת).

אני יותר ממליץ לך להתחיל ללמוד לבד או עם חברה או עם מישהו מהמשפחה את הספר חפץ חיים ושמירת הלשון. זה כל כך חשוב וכל כך נצרך תמיד, ובמיוחד בדור שלנו.

"מי האיש החפץ חיים אוהב ימים לראות טוב. נצור לשונך מרע ושפתיך מדבר מרמה. סור מרע ועשה טוב. בקש שלום ורדפהו".

בהצלחה רבה