לפני פגישה ראשונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/02/19 09:23 ג באדר א'

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני מתכנן עוד מעט ב"ה להתחיל לצאת לפגישות, ויש לי קצת חששות,

החיים שלי לא כל כך מעניינים, אני בלימודי הנדסה באוניברסיטה, וכל היום סובב סביב הלימודים,

גר בבית לבד, בלי מעגל חברתי רחב, ובאופן כללי המציאות היומיומית לא מציגה אותי בצורה מעניינת.

(לא שאני אדם משעמם או לא חברותי, אדרבה, אלא שככה יוצא מתוך היום יום..)

איך אוכל להציג את עצמי בצורה טובה?

בפרט,

הרבה פעמים אני חושב לעצמי, שכשאתחיל להיפגש אצטרך "להחליף מסכה" לאיזה מוכר מערוץ הקניות, שמנפח את היתרונות במוצר כדי להשפיע על דעת המוכר למרות שהיתרונות מנופחים ולעיתים לא שייכים.

- המון פעמים מנסה למצוא בעצמי יתרונות, כדי שכשיגיע הזמן ב"ה תהיה מישהי שתרצה אותי בזכות הנקודות הטובות שיש בי, אבל אני מתקשה למצוא.. אין בי לא תורה כמו שצריך, ולא חיים של עשייה שאני יכול להתפאר מאחוריהם.

- אני מרגיש תמיד שכל אדם מישראל בעל אישיות עשירה ממני, בעל טוב אינסופי, ותכונות נפש גבוהות מאוד, השקפה ואידאלים שמובילים את חייו, ורק אני הקטן שכל הזמן רק מנסה להגיע למטרה, תמיד רק בדרך, וחסר לי מטען רוחני וגשמי שיעמוד מאחוריי.

וכיוון שכך, מניח שיהיה לי קשה:

(1) להציג את עצמי בצורה טובה בפני בת הזוג,

מצד אחד בשקיפות ומצד שני בהצגת הצדדים הטובים.

אם אהיה שקוף, אני באמת שפל מאוד לעומת שאר האנשים מסביבי, זה מה שאני חושב,

אם אציג את הצדדים הטובים, לא מאמין לעצמי שיש לי יתרונות מיוחדים שלאחרים אין, אדרבה, וודאי שלא אומר דברים שאינם נכונים או שאיני מאמין בהם.

(2) לפתח ולהרחיב את השיחות בפגישות מעבר לשגרת המציאות היומיומית "המשעממת" שלי.

(אני לא רוצה שהשיחה תסתכם ב: מה אתה עושה ? לומד וזהו..), אני כן אדם פתוח לשיחה וחברותי צריך הכוונה.

גם אם המאפיינים שכתבתי עד עכשיו אולי מעידים שאני עדיין לא בשל לצאת לפגישות, גילי כבר דוחק.. אז אשמח אם הרב יוכל לייעץ לי איך להתמודד עם החששות הנ"ל

תודה רבה.

תשובה

שלום.

החשש מתחילת הפגישות מובן מאוד. זו מציאות חדשה עם השלכות משמעותיות על החיים.

ועם זאת, אתה ממש צודק שלא נכון להציג מסכה. זה לא נכון, ובסופו של דבר גם לא "מוכר".

אני לא מכיר אנשים עם 'טוב אינסופי', ומעט אנשים עם תכונות נפש גבוהות. האשה שאתה אמור להתחתן איתה לא צריכה להתחתן איתם אלא איתך. למה לחפש בכח יתרונות שאין באחרים. אתה אישיות עצמאית שאין מישהו דומה לה, ויש מישהי אחת שזה בדיוק מי שהיא צריכה.

אתה רק מנסה להגיע למטרה? תמיד רק בדרך? גם אני, ועוד רבים אחרים. זה בדיוק מה שנדרש מהאדם - להכיר במגבלותיו, ולשאוף תמיד להתקדם עוד ועוד. ועם זאת לדעת לשמוח בטוב שיש בו. הרב אלישע וישליצקי זצ"ל היה אומר שהעניו הוא 'השמח בחלקיותו'.

אתה צריך להגיע לפגישות הללו עם עצמך. לא לשחק. לא לחפש מתחת לשטיח נושאי שיחה. פשוט להיות אתה. לא להיבהל משתיקות. לא להיבהל מזה שיש כאלו שמחפשות דמות אחרת. בע"ה הן ימצאו מה שהן צריכות.

הכתיבה שלך מעידה שאתה ממש לא דמות משעממת או רדודה. ההיפך.

אם למרות הכל אתה מרגיש חסום מלהתחיל, בהחלט יש מקום לפגישה עם איש מקצוע מהתחום הריגשי, בכדי לקבל סיוע בהשתחררות מהחסמים.

בהצלחה רבה