לעבוד ביום כיפור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/09/21 11:11 ו בתשרי התשפב

שאלה

שלום

אני חיה בחו"ל. עובדת בעבודה שמאוד חשובה לי ואני חדשה בה ולכן עדיין בתקופת תנאי. אני היהודיה היחידה שם. שכחתי ליידע ולבקש מראש מהבוס לקחת את יום כיפור חופשי. ועכשיו זה כבר די מאוחר לבקש.

אני לא ככ דתייה ומקפידה במובנים של עשרת הדברות ובלהיות אדם מוסרי ישר וטוב לב, ולהוקיר תודה /לבקש סליחה על דברים הן מול אלוהים והן מול אנשים. אבל לא שומרת שבת וכדומה.

השאלה שלי

האם אלוהים "יעניש" אותי ויקלל את עבודתי בגלל שלא שמרתי כיפור ועבדתי ?

תודה

תשובה

בסד

שלום וברכה

אנחנו יודעים שיש שכר ועונש וזה אחד מעיקרי היהדות. איננו יודעים כיצד הקב"ה מעניש וכיצד נותן שכר.אבל ביסודי היהדות וי"ג עיקרים מופיע שכר ועונש.

יש לעשות כל מאמץ שתקבלי שחרור ביום הקדוש הבא עלינו לטובה.

גמר חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ