למה לא לעשות סיאנס

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/04 11:14 יב בתמוז התשסד

שאלה

לרב שלום!

אצמול במסיבה של חברה חברותי העלו את נושא הסיאנס. מכיוון שאבי דתי ואני מכירה את האיסורים, נמנעתי מיד.

רציתי לדעת, מה הסיכונים הנלקחים בעשיית סיאנס?!

כלומר, האם יש בתורה עונש שכתוב מפורשות מהו?

אם כן, אשמח לדעת על כך כי לא אכחיש שהנושא מאוד מעניין ומסקרן אותי.

תודה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אסור באיסור המפורש בתורה לעעשות סיאנס. ולא משנה אם מדובר רק על הטקס או רק על הלימוד או רק תאוריה
או משהו יותר מעשי .וכן לא משנה אם זה נכון או לא נכון. עצם העיסוק בזה הוא שלילי ואסור.

העיסוק בנושא זה הוא בעצם עיסוק בעולם עליון אבל בעזרת כלים לא טובים ,שליליים ,הרסניים, כוחות טומאה, ושמות של טומאה.
נאמר בבראשית פרק כה פסוק ו

וְלִבְנֵי הַפִּילַגְשִׁים אֲשֶׁר לְאַבְרָהָם נָתַן אַבְרָהָם מַתָּנֹת וַיְשַׁלְּחֵם מֵעַל יִצְחָק בְּנוֹ בְּעוֹדֶנּוּ חַי קֵדְמָה אֶל אֶרֶץ קֶדֶם:

ןפירש רש"י בראשית פרק כה פסוק ו
["נתן אברהם מתנות - פירשו רבותינו שם טומאה מסר להם."]
כלומר יש אולי ואולי מסורות אצל עמים עובדי עבודה זרה שיש להם איזה זכר לא מדוייק ממה שמסר אברהם לבני הפילגשים כששילחם מעליו לארץ קדם.

אינני מכיר ואינני יודע את המסורות ההודיות והסיניות וכל מיני סוגי עבודות אלילים למינהם .

אבל דבר אחד ברור שאנחנו לא צריכים ככלל להכיר את זה וכמובן שלא לעסוק בזה.
והסיבה היא כי לנו יש תורת אמת. יש לנו כוחות טהרה ,יש לנו עוז ואורה ,יש לנו יכולת לשלוט בטבע!!!
יש לנו תפקיד אדיר ומרכזי בעולם. יש לנו תורה.
אז למה ללכת לרעות בשדות זרים?

השם לא עשנו כגויי הארצות ולא שמנו כמשפחות האדמה ולא שם חלקנו כהם וגורלינו ככל המונם. שהם משתחווים לאל לא מושיע.

ואנחנו עובדי השם שהוא נוטה שמיים ויוסד ארץ ...הוא אלוקינו ואין עוד אחר,
אמת מלכנו,ואפס זולתו,
וידעת היום והשיבות אל לבבך כי ה' הוא האלוקים.

אנחנו יכולים להגיע לרמות רוחניות מאוד גבוהות בעזרת תפילה וברכות.
אנחנו יכולים לתקשר עם עולמות עליונים ולהשיג רוח הקודש ונבואה בעזרת עבודת המידות (מסילת ישרים..)
אנחנו מסוגלים לשנות את העולם אם רק נרצה בכך.כי אם צדיק גוזר השם מקיים.

בברכה,

עוזיאל