למה בגמרא יש קטעים שסותרים את דרך הנעם והחכמה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/21 21:39 יג בחשון התשפב

שאלה

שלום הרב,אני מתכסח בשאלה למה בגמרא יש קטעים שנראים לכאורה כל כך סותרים את דרך הנועם והחכמה שהיא מציגה לנו- קטעים מיניים ואלימים, וזה מביא לי הרבה שאלות ופקפוקים. וגם התשובה שאי אפשר לראות זאת כשחור ולבן ולשפוט זאת כמקשה אחת לא מספקת אותי, כי הרי אי אפשר להאמין בחומש אחד ולא בשני אחריו… אשמח לתשובתך

תשובה

שלום וברכה

הגמרא משקפת את המציאות.

יש במציאות הרבה מאוד דברים מכוערים.

והגמרא לא מתעלמת ממנה.

בדיוק כמו שהתורה לא התעלמה מאונס של בעלי סמכות (סוף פרשת בראשית), ומאונס של בן את אביו (כנען) ומעשה סדום, ואונס של איש בידי אישה (אשת פוטיפר) ועוד ועוד ועוד.

זו דרכה של התורה.

לא להתכחש למציאות. להכיר בה. להתמודד איתה. לתקן אותה.

כל טוב