למה אחרי שפוסקים מלימוד התורה באופו אינסטיבי לכמה ימים/שבועות מרגישים שהמעיין מתייבש?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/03/21 17:07 יז בניסן התשפא

שאלה

שלום הרב,

אני מרגיש שאחרי כמה ימים או לדוגמה עכשיו בבין הזמנים שאני לא לומד תורה באינטנסיביות שהמעיין שהיה לי בזמן הלימוד, הכוונה לעומק ההבנה, ולדבקות בתורה ולכוחות נפש, די מהר מתייבש ומוחלף בתחושת כבדות וקהות מחשבתית,

האם מדובר על תופעה ממשית או שאלו בעיקר דמיונות?

כתוב שתורה דילי על מי שלומד הרבה תורה, איך זה מסתדר עם התחושה שלי, שבה לכאורה כוח התורה של האדם אחר שלא דבק בלימודה מספר ימים מתפוגג?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בשונה מלימודים עיוניים כמו פיזיקה או היסטוריה, לימוד תורה הוא עבודת ד'. כאשר לומדים תורה יחד, בבית המדרש, הגוף והנפש מתחברים להתעלות אל הקודש.

בשונה מלימודים במכללה, לימוד תורה לא נעשה בספריה, בישיבה דמומה מול ספר, או בחדר פרטי.

בית המדרש, דבקות חברים, קדושת המקום והתלהבות הלימוד, הם חלק בלתי נפרד מהכוח והאנרגיה שמרוממת את האדם בתורה.

כאשר אתה בבית, עם עצמך, או נשאר עוד שעה בבית הכנסת אחרי התפילה ללמוד משהו - אינך מתמלא באנרגיות של לימוד.

יאמר לזכותך שהעובדה שאתה חש את החיסרון, מעידה על איכות הלימוד שלך בישיבה, אשריך!

הפתרון לכך הוא להצטרף למסגרת לימוד מסודרת של 'בין הזמנים'. ללמוד עם חברותא, בבית מדרש פעיל ותוסס. כך תטעם את טעם הלימוד באותן שעות שתקדיש לתורה גם בחופש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן