ללא נושא

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 07/04/06 18:33 ט בניסן התשסו

שאלה

ברצוני לברר מה יעשה אדם שברשותו חוות סוסים בפסח. אין אפשרות סבירה להאכיל את הסוסים מזון חלופי משום ששינוי מזון לסוס דורש אישור וטרינר.

בכל אופן נקיון של חוות סוסים הוא 'מבצע' שאינני יודע אם הוא אפשרי בכלל.

אך מצד שני פתרון של מכריה נראה לי פתרון הלכתי דחוק במיוחד ומדובר ב'חמץ בעין' נק' נוספת החווה אמורה לפעול בחג. איך אדם שומר מצוות אמור לנהל חווה ש'אינה ברשותו' ולהאכיל סוסים לא 'שלו' בחמץ ממש 'לא שלו'

אודה מאד על תשובתכם בהקדם.

גלעד 0524 559980

תשובה

בע"ה
שלום רב, אני מצטער שלא עניתי לפני החג, ואני מניח שמצאת פתרון,
כעקרון כל רפת, דיר, לול וכד' - יש להם בעיה דומה, ומוצאים את הפתרון, בדרך כלל זה אומר להפסיק האכלת חמץ כשבוע - שבועיים לפני החג ,ומתחילים לתת (אולי בהדרגה)אוכל מקטניות, ושחת. במשך הזמן הזה האורווה מתנקה מאליה, כי הסוסים ממשיכים לאכול כל מה שעל הרצפה, ויש נקוי שוטף כך שעד החג הכל נקי וכשר לפסח.
לגבי הפעלת חוות סוסים בחוה"מ - זו כבר שאלה אחרת , שלא עליה שאלת.
בברכה, אליעזר