ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 31/03/07 23:25 יב בניסן התשסז

שאלה

שלום!

זו אומנם לא שאלה הלכתית, אך בכל זאת שאלה שמעניינת אותי:

כתוב בתורה "כבד את אביך ואת אמך למען יאריכון ימיך", אז שאלתי היא: האם אדם שיקפיד לכבד את הוריו כל הזמן, האם הוא יחיה חיי נצח? (שהרי כתוב "למען יאריכו ימיך?") אשמח אם תוכלו לענות לי על שאלה זו

תודה רבה

תשובה

שלום לך.
ודאי שלא.
העולם פועל בצורה טבעית שבה לכל הנבראים- אדם חיות וצמחים זמן מוגבל לחיות.
בין שאר ההבטחות שמובטחות למי שמקיים את מצוות ה' נמצאת גם הברכה שציטטת, לפיה חייו של מי שמכבד את הוריו, יהיו ארוכים אך כמובן לא נצחיים.
כל טוב.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)