ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 13/06/07 15:56 כז בסיון התשסז

שאלה

ביקשתי מההורים שלי שנעשה הטבלת כלים וההורים שלי מוכנים להטביל רק את הלכים לכתוב עליהם במפורש שזה לא מהארץ. האם זה בסדר?

ההורים שלי אמרו לי שהם לא רוצים שאני אתחיל להכניס לבית את כל "ההחמרות" של הרבנים ואמרו לי שהם קבעו את מדת ההקפדה שלהם והם לא מוכנים לשנות אותה בגלל שטויות שלי. מה אני אמורה לעשות?

מהי פסיקת הרמב"ם לגבי הכלים שצריך להטביל החדשים והמשומשים?

תשובה

שלום לך,
באופן עקרוני חיוב ההטבלה חל על בעלי הכלי ולכן לך כדין שואל יש על מי לסמוך לאכול מכלים שאינם טבולים.
לענ"ד ניתן לשוחח עם ההורים ולהראות להם שהדברים כבר כתובים בשו"ע ביו"ד סימן קכ , וכי יש להם גדרים מפורשים, למשל א"צ להטביל כלי חרס ופלסטיק אבל יש להטביל כלי מתכות וזכוכית , ודוקא אם לא נוצרו ע"י יהודי, ודוקא כלי אכילה ועוד...
בברכה,
אריאל פריש