ללא נושא

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 03/11/08 10:36 ה בחשון התשסט

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב

יש חטא שאני עושה מידי פעם ואני רוצה להפסיק אבל לא מצליח וזה שובר ומתסכל אותי אחרי המעשה שלא החזקתי מעמד גם אם אני מצליח איזה חודש בסוף זה קורה שוב.

ומה שקרה שכלכך היצטערתי שקיבלתי על עצמי לא לעשות את זה שוב ולפי הבנתי זה כמו לינדור נדר

וחטאתי שוב אני לא יודע מה לעשות עם עצמי כבר זה גומר אותי השאלה שלי מה אני אמור לעשות ?התרת נדרים או שזה לא נחשב נדר?

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בוודאי שאין לעשות התרת נדרים על מנת להתיר לך איסור.
לגבי תפיסת המציאות נדמה לי שיש לתקן את נקודת הראיה שלך. אתה כותב שאתה רוצה להפסיק אבל לא מצליח ותמיד חוזר לזה, לפעמים לאחר זמן קצר ולפעמים לאחר חודש. נדמיין אדם שחוטא בהוצאת זרע לבטלה ומקבל על עצמו ביום כיפור לא לחטוא. ביום הראשון הוא נאבק פעמיים ברצון לחטא ומצליח לשמור עצמו. ביום השני הדבר חוזר על עצמו. פעמים פעם ביום פעמים פעמים ושלוש פעמים ביום. לאחר עשרה ימים הוא נופל. בחשבון פשוט, ניתן לחשוב שהוא קיבל על עצמו לא לחטוא ולא הצליח. אולם האמת היא שהוא הצליח שלושים פעם. ונפל פעם אחת.יצר הרע ילחש לו באוזן "חבל על המאמץ, זה גדול עליך, אתה חוטא מועד", אולם האמת היא שבינתיים הוא בדרך הנכונה, הוא מנצח ברוב הפעמים. אדם חייב לא לתת ליאוש להתגבר עליו, לדעת ש"שבע יפול צדיק וקם", היינו שגם צדיקים נופלים, אולם המיחד אותם הוא שהם קמים ומתחילים מחדש מתוך אמונה ושמחה, ומתוך הבנה שכל החיים הם מסע ארוך, שלמרות שנופלים בו צריך להקפיד שהכוון (כלומר השאיפות) יהיו נכונות.
חזק ואמץ, אל תיפול ברוחך.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן