ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 19/12/06 21:09 כח בכסלו התשסז

שאלה

שלום!

רצית לשאול כמה שאלות:

א.קודם כל, אם אני נמצאת בטיול, או במקום שאין בו כסא לשבת, האם מותר לי לברך על הרצפה?

ולהתפלל? ואם לא, מה עושים ב"קדוש קדוש קדוש" בברכת יוצר אור שיש בה חיוב לשבת.

ב.ועוד משהו, שמעתי שאסור לשבת על שולחן? למה? ומה מידת החיוב?

ג.ודבר אחרון, האם זה נכון שצריך לישון על צד שמאל, ואם מתעוררים באמצע הלילה, צריך לישון על צד ימין?

תודה רבה ויישר כוח על עבודת הקודש.

תשובה

א. מותר לשבת על הרצפה, עדיף אולי על אבן או סלע שהם קצת גבוהים יותר.
ב. אין זה איסור הלכתי- משפטי, אלא כיוון שהשולחן מסמל עבורנו את המזבח נוהגים שלא לשבת עליו כאות כבוד. דין זה שייך רק בשולחן שאוכלים עליו, שקדושת האכילה מדמה אותו למזבח, ולא בשולחן עבודה וכדומה.
ג. אין זה חיוב הלכתי, אלא המלצה רפואית הנובעת ממיקומם של האיברים הפנמיים בגוף. יש לבדוק את נכונותה של המלצה זו לאור הרפואה המודרנית. מלבד זאת בנים צריכים להמנע מלישון על הגב או על הבטן מחשש שיתחמם בשרם במהלך השינה, ויגרום הדבר לקרי לילה.
עקיבא