ללא נושא

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 31/10/10 15:34 כג בחשון התשעא

שאלה

שלום.

רציתי לשאול האם סרטונים של שירים המופיעים באתר youtube נחשבים כ"הפקר" והאם מותר להאזין ולהוריד משם.

תודה

תשובה

שלום

ככלל אם אתה מפר זכויות יוצרים, אל תוריד !

האם כל מה שמתפרסם ביוטיוב הוא ללא הפרת זכויות אינני יודע. אני מניח שעורכי האתר משתדלים לשמור על החוק, לכן סביר שרוב החומר שם, מותר להורדה.
אך אין בטחון במאה אחוז שזה כך.

לגבי הפן ההלכתי של הפרת זכויות יוצרים ע"י הורדה מהרשת, כבר נכתב על זה הרבה.

יש מתירים הכל, יש אוסרים הכל ורוב הפוסקים אוסרים כל הורדה שיש בה גרימת הפסד ממון. כלומר, אם החומר רץ בקולנועים, ספריות השכרה וחנויות הדסקים - אין להוריד. אם החומר לא ניתן להשגה בשוק - מותר להוריד.

נציין שלפי החוק גם חומר שלא ניתן להשגה בשוק, מוגן בזכויות יוצרים, ויש לקחת בחשבון שהורדה זו אסורה לפי החוק.

כל טוב