ללא נושא

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 10/11/07 20:08 כט בחשון התשסח

שאלה

כבוד הרב,שלום:)

שאלה לי אליך בנוגע לשירות הלאומי שלי,

אני נמצאת בשירות מטעם עמותה מסוימת.

בין התפקידים שלי הוא ללכת למשפחות של החניכים לביקור בית שם אני שואלת לשלום המשפחה,מצבם.. מטרת המפגש הוא להתקשר אל המשפחה להיות חברותית ועוזרת בכל דבר שיצטרכו בחייהם.

הרבה פעמים יוצא שהמשפחה מזמינה אותי לארוחה/טעימה הבעיה היא שרוב המשפחות להם אני הולכת הם חילוניות או מסורתיות ולעיתים כאשר אני מסרבת לארוחה זה יוצר אי-נעימות וחוסר הבנה שלהם איך אני מסבירה להם שאסור לי לאכול בלי שיעלבו?

דבר נוסף במשפחות המסורתיות אומרים לי שהם שומרים כשרות אבל מה אני רואה שיש להם רק כיור אחד, או בעיית כשרות אחרת וזה גם מפריע וממש לא נעים לחקור,לא לשם כך באתי.

אני מקווה שלא כתבתי יותר מדי באוויר

תודה רבה מראש

יעל

תשובה

שלום
דבר ראשון עלייך ללמוד הלכות כשרות כך תדעי מה להחמיר ומה להקל ,לא מן הנמנע שבעתיד תתחתני עם בן זוג שמשפחתו בעלת קוד כשרות אחר ממה שהורגלת על כן החכם עיניו בראשו
ולעצם העניין : מאד מקובל במשפחות מזרחיות 'ללחוץ' לטעום מהכיבוד , זה חלק מנימוסי האירוח. לכן תודי להם מאד מאד ותאמרי שכבר מזמן לא ראית כזה אירוח מושקע, אלא שאכלת הרגע ואי אפשר יותר מידי ובזה יצאת ידי חובה,אסור,אבל אסור לרמוז שאת מפקפקת בכשרות הבית זה בהחלט פוגע ומפני השלום מותר לשנות
ברכה והצלחה