ללא נושא

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 19/09/06 17:27 כו באלול התשסו

שאלה

שלום,

גיליתי עד לא מזמן שבמקום העבודה שלי,לא שומרים על כשרות מבחינת הכלים והכלי משמש לאכילת בשר וחלב גם יחד

באילו מקרים, כלי שלא מקפידים בו על בשר וחלב כמקרה הנ"ל, גורם למאכל שבו הוא ננעץ להאסר לאכילה? האם בהכל?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אם בשלו בכלי בשר, ותוך פחות מ-24 שעות בשלו בו חלב, (או כשהסדר הפוך) הכלי נהיה לא כשר, ואין לבשל בו כלום. אם אוכלים תבשיל המכיל בשר חם, ולאחר שנשטף במים אכלו בו מאכל חלבי קר (או בסדר הפוך)- בדיעבד- אין כאן בעיה. אם במטבחון שלכם במקום העבודה משתמשים בכלים בצורה של ערבוב קבוע בין בשר לחלב- אין לאכול במטבח זה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן