ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 29/04/07 16:33 יא באייר התשסז

שאלה

שלום לצוות המשיבים,

יש הטוענים כי להתפלל בבית כנסת זהו עבודת אלילים,כיוון שיאשיהו,אם אינני טועה,ביצע רפורמה וביטל את הבמות.האם עם שלם חוטא?

תשובה

שלום וברכה!

אני לא מבין מנין ההמצאה הזאת. אין כזה דבר. מה קשורה תפילה בבית כנסת שהוא מקדש מועט לבין איסור במות ועבודת אלילים? אין שום קשר בין הדברים. דווקא להתפלל בבית כנסת ברוב עם מצווה מובחרת יותר מאשר להתפלל ביחדות, הרי ברוב עם הדרת המלך.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון