ללא נושא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/06/10 11:32 יז בתמוז התשע

שאלה

האם כל חוסר חשק/עייפות/כוח/רצון להתקדם בכל מיני תחומים נובע מהיצר הרע??או מחוסר חיבור שלי לאותו דבר ספציפי???

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כתוב שאדם למד תורה במקום שליבו חפץ.
הדבר נכון גם בדברים אחרים.
לכן אם אין לך בכלל חשק ללמוד תורה ולא חשק להתפלל ולא לעשות מצוות ומעשים טובים - זה היצר הרע.
אבל אם אין לך חשק ללמוד מחשבת ישראל ולעומת זה אתה מתלהב משעורי גמרא או להיפך - זה קשור למבנה האישיות שלך שקרוב יותר למקצוע תורה מסויים - ובכך אתה צריך להתפתח ולחזק את עצמך.
כך גם במעשים טובים - אחד אוהב ללמד ואחר אוהב לתמוך בחלשים ושלישי לארגן פעולות - אם אתה מזהה אצלך נטיה להשקיע בתחום מסוים של מעשים טובים - שם מקומך.
כך גם בתפילה - אחד אוהב להשכים לתפילה ואחר צריך מניין שמתחיל מאוחר, אחד אוהב קרליבך ואחר מניין ליטאי... גם זה עניין של סגנון אישי ויש לו מקום.

לעומת זאת אם אתה מרגיש חוסר חשק מוחלט להתפלל, ולא ללמוד ולא לקיים מצוות... זה כבר עניין של יצר הרע - שם אסור לוותר. אם לא מוותרים ליצר הרע ומתעקשים אז היצר הרע מוותר...