ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 03/06/07 09:39 יז בסיון התשסז

שאלה

בס"ד

שלום..

פעם אמרו לי שיש ספק יהדות על אתיופים ורוסים , זה נכון ?

תשובה

שלום וברכה!

בעליות מברית המועצות ואתיופיה עלו הרבה גויים, אך אין הדבר אומר שכל מי שעלה מהמדינות הללו הינו ספק גוי. היה ( אולי יש עדיין ) מחלוקת בעיקר בין הפוסקים אשכנזים החרדים לבין הרב עובדיה יוסף ופוסקים מזרם של הציונות הדתית לגבי יהדותם של העדה האתיופית בכלל ושייכותם לעם ישראל, אך אף פעם לא היה מחלוקת לגבי הרוסים. אולי לגבי אדם כפרט יש ספקות, אך לא לגבי רוסים כציבור ( כמאמר מוסגר : לחצי מהמדינה שלנו, אפילו לצברים יש סבא או סבא רבא או סבתא רבא וכו' מרוסיה. בנוסף לכך המון המון גדולי ישראל מפורסמים בכל העולם היהודי מרוסיה ). לעניננו, בזרם שלנו מקובל לתפוס את שתי העדות הללו כיהודים לכל דבר, למעט אנשים מסויימים בתוך העדות הללו, שהם גויים ודאי או ספק יהודים.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון