ללא נושא

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 29/10/07 00:23 יז בחשון התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב, דבר ראשון אשרייכם על העבודת קודש זה רק מחזק.

אני מדריכת שבט הרא"ה בבנ"ע (כיתה ט').

יש בעיה שממש מפריעה לי, הם חיים מעיין "שיגרה דתית".

הבנות למשל לובשות שלושת רבעי ברחוב כי אם לא המורה שגרה מולן תרד במעלית ותראה אותן.

וכאשר אני רוצה לדבר איתן על זה הם חושבות שהפכתי להיות כמו בית ספר. אני באמת לא יודעת איך לגשת לנשוא.

וגם בעייה כללית בשבט זה שהם בגיל ששואלים שאלות, אבל הם לא שואלים כלום....כאילו המצוות הן משהו שמקיימים כהרגל בלי להבין ואני לא יודעת איך לגרום להם לשאול שאלות בלי להגיע למצב של שאלות אפיקורסיות גמורה.

מצטערת שיצא מכתב ארוך, תודה מראש.

תשובה

לשואלת שלום רב.
זה בדיוק תפקידך כמדריכה - קודם כל לעורר אותם מהאדישות ולהתחיל לשאול. שישאלו על כל דבר, שיקשו על הכל, אבל שיהיה איכפת להם. איך עושים זאת? ע"י משחקי תפקידים, מכתבים פרובוקטיביים, ראיית סרט וניתוחו תוך דיון עליו ושאר דרכי ההוראה והחינוך.
אפשרות אחרת היא מפגש עם ציבור חילוני, דבר שיכול להעמיד מראה מול פניהם.
ולגבי צניעות תריך לחנך כמו בשאר הנושאים - הסברה, שיחות, לימוד משותף, דיון משותף על משמעותו של יופי חיצוני מול פנימי, אולי שיחה עם חוזרת בתשובה וכד', אולי שיחה עם מדריך אחר שיתאר איך זה נראה מהצד של הבנים .
והעיקר - להגביר את הטוב. פחות הטפות ויותר הצבה של אידיאלים רוחניים - התנדבות, יצירה, מאבק (על התיישבות למשל או מאבק חברתי זה או אחר).
בברכה
אפי קיציס
בברכה
אפי קיציס