ללא נושא

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 16/09/07 20:56 ד בתשרי התשסח

שאלה

אני בתהליכי גירושים ורציתי לדעת האם אני צריכה עדיין ללכת למקווה ולבדוק שבעת נקיים? ובנוסף האם אני צריכה לשמור את אותו מספר שעות בין בשר וחלב כפי שנהגתי אחרי הנישואים או שכבר מותר לי לחזור למנהג אב?

תשובה

1. זה תלוי בתהליך, אם דובר שאתם חיים לגמרי בנפרד ולא מתראים, אז אינך צריכה , אבל אם יש מפגשים או שאתם עדיין גרים ביחד, כדאי שתהיי טהורה , ואפילואם לא תספרי לו, כי מי יודע , אולי תהיה התעוררות מחודשת ורצון טוב לאחות שברים שהרי "כל עוד הנר דולק - אפשר לתקן".
2. על המנהגים את שומרת עד לאחר מעשה בית הדין.