ללא נושא

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 16/09/07 18:28 ד בתשרי התשסח

שאלה

מה זה עולם הבא ? ואיך מסבירים דבר כזה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב.

ההסבר שמאד מדבר אלי ,הוא דברי המשנה בפירקי אבות .
"יפה שעה אחת של מצוות ומעשים טובים בעולם הזה [מכל חיי העולם הבא."]
"ויפה שעה אחת של קורת רוח בעולם הבא מכל חיי העולם הזה."

אנו למדים מכאן כי, עולם הבא הוא לא יותר מאשר [המצוות שאנו עושים פה.]

לכן על השבת נאמר כי היא " מעין עולם הבא".

אני מבין כי" העולם הבא " הוא הרוח של מעשה המצוות שאנו עושים בגופנו כאן ועכשיו.

אנני יודע למה את מתכוונת כשאת אומרת "עולם הבא".?

בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן