ללא נושא

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 15/04/07 11:25 כז בניסן התשסז

שאלה

שלום,

יש לכם אתר נפלא!

רציתי לדעת האם מותר לבן להדליק נרות שבת, במידה ואמא שלו אינה מדליקה בבית??(אנחנו בבסיס!).

אשמח לתשובה מהירה!!

תשובה

הדלקת נרות שבת הינה מצווה מדרבנן הקשורה ל"בית" במובנו הרחב, דהיינו: זוג נשוי, הגרים יחד בבית אחד. מטרת מצוות חכמים: שיהיה אור בבית בליל שבת, ואז לא ייתקלו בני הזוג בחפצים הפזורים בבית. כי היתקלות בחפצים הפזורים בבית מביאה רוגז, טענות של כל אחד כלפי השני, ומריבות.
אמך צריכה להדליק בביתה, ואתה, שאינך נשוי, ואתה בשרות צבאי, לא יכול לפטור אותה ממצוותה. יהיה נאה אם אתה תדליק נרות שבת בבסיס (בחדר האוכל) אך לענ"ד- ללא ברכה.